Novo

Grigorijanci u metropoli Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske

Book&MoreSavez društava „Naša djeca“ Hrvatske, Dječji tjedan 2018. godine obilježavaa programom „Grigorijanci u metropoli“.

Otvaranje Dječjeg tjedna održat će se 01. listopada 2018. godine u Hrvatskom centru za dječju knjigu, Starčevićev trg 4, 10 000 Zagreb, s početkom u 9.30 sati.

Promotorica programa "Grigorijanci u metropoli" poznata je hrvatska književnica Sanja Pilić.

 „Grigorijanci u metropoli“ je program u sklopu manifestacije Dječji tjedan koju Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske već tradicionalno održava. 

Programom se želi popularizirati Nagrada "Grigor Vitez" i 50-ta
obljetnica najstarije domaće nagrade za dječju književnost i ilustraciju koju je Savez DND svečano obilježio ove godine.

U Dječjem tjednu, 01. – 07. listopada 2018., u Knjižnicama grada Zagreba održavat će se niz radionica i književnih susreta s dobitnicima Nagrade "Grigor Vitez", a to su: književnice Sanja Pilić, Snježana Babić Višnjić i Sanja Lovrenčić te ilustratori Zdenko Bašić, Tomislav Tomić i Andrea Petrlik Huseinović.

Nagrađeni književnici/ce i ilustratori/ce predstavit će svoj rad, nagrađene književne tekstove i ilustracije te će zanimljivim književno-likovnim radionicama pokušati na maštovit način dodatno motivirati djecu za ljubav prema knjizi i čitanju.

 U sklopu Programa, od 01. do 07. listopada 2018. godine u Hrvatskom centru za dječju knjigu održati će se izložba naziva „50. godina Nagrade Grigor Vitez“ na kojoj će biti izložena probrana nagrađena književna djela Nagradom „Grigor Vitez“.

Pokrovitelj programa „Grigorijanci u metropoli“ je Grad Zagreb – Gradski ured za obrazovanje dok su Knjižnice grada Zagreba partneri Programa.

Pridružite se „Grigorijancima u metropoli“ na kreativnim radionicama.

Za sve dodatne informacije, slobodno nam se obratite:

Manuela Kranjec
Savez društava “Naša djeca” Hrvatske
Amruševa 10/4, 10 000 Zagreb
E-mail: manuela@savez-dnd.hr
Mob.: 099/ 7326 114

Lana Kassim
Savez društava “Naša djeca” Hrvatske
Amruševa 10/4, 1000 Zagreb
E-mail: lana@savez-dnd.hr
Tel: 01/4922957

www.savez-dnd.hr