Novo

NAKON KATARINE: RUSKI VELIKANI 19. STOLJEĆA - Glazbeno – scenska igra u povodu Međunarodnog dana muzeja Galerija Klovićevi dvori

Book&MoreNAKON KATARINE: RUSKI VELIKANI 19. STOLJEĆA

Glazbeno – scenska igra u povodu Međunarodnog dana muzeja 

18.5.2018. u 20,00 sati

Atrij Galerije Klovićevi dvoriGalerija Klovićevi dvori vjernim posjetiteljima poklanja glazbeno - scensku izvedbu Nakon Katarine: ruski velikani 19. stoljeća. Posjetitelji će na Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja u 20 sati imati priliku nakratko uroniti u bajkoviti svijet umjetnika carske Rusije.

Ovaj projekt realiziran je kao popratni događaj izložbe Katarina Velika - carica svih Rusa iz Državnog muzeja Ermitaž, a kojom se obilježava 50. obljetnica prijateljstva Zagreba i St. Peterburga, a u suradnji s tri Akademije (MUZA, ADU, TTF). 

Potičući i financirajući različite grane umjetnosti upravo je carica Katarina Velika postavila  temelje za procvat ruske umjetnosti u 19. stoljeću koje je iznjedrilo brojne umjetnike svjetskoga glasa.
Izvedba studenata dramske i glazbene Akademije te studenata Tekstilno – tehnološkog fakulteta objedinit će tadašnju rusku produkciju na području književnosti, glazbe i baleta što će je predstaviti mladi umjetnici u historijskim kostimima onodobne Rusije.

Redateljica Arija Rizvić i dramaturginja Nikolina Rafaj tematski su se usredotočile upravo na same vrhunce ruske umjetnosti 19. stoljeća tako da će publika uživati u glazbi Čajkovskog, Glinke i Rahmanjinova koja će se ispreplitati s fragmentima iz književnosti Puškina, Dostojevskog i Gogolja, te sa sekvencama baleta.

Nastupaju: glumac Ivan Colarić, balerina Ozana Mirković, pjevači Lucija Ercegovac, Maja Sremec, Tea Zec i Martin Feller, violinistica Eleonora Hil i pijanist Mario Čopor. 

Za potpun doživljaj Ruskog carstva neophodni su kostimi koje su izradile studentice TTF-a pod mentorstvom profesorice Barbare Bourek, dok su za šminku i frizure zadužene Irena Konigsknecht i Ana Kustre. 

Suradnica za produkciju i PR je Bruna Trze, a dizajn vizualnog identiteta potpisuju Roko Jurjević i Ivan Klanac. 

Nadamo se da ćete nam se pridružiti u raskošnome slavlju ruske umjetnosti!

Obilježite Međunarodni dan muzeja 18. svibnja 2018. godine s cijelom obitelji posjetom Galeriji Klovićevi dvori, uronite u raskoš Ermitaža prvo putem izložbe, a zatim i rapsodijom ruske umjetnosti koju je iznjedrilo doba Katarine Velike! 

Ulaz na izvedbu je besplatan!