Novo

Predstavljena dugo iščekivana knjiga "Sveta Hildegarda i hrana kao lijek – namirnice i recepti" autora Wigharda Strehlowa VERBUM

Book&MoreOva jedinstvena knjiga sa sveobuhvatnim uputama o prehrani sv. Hildegarde bit će od pomoći i praktične koristi mnogima koji traže savjete o namirnicama, hrani i zdravlju kao i o načinima priprave zdravih i ukusnih jela.

Nakladna kuća Verbum upravo je objavila u svojoj novoj biblioteci Salus dugo iščekivanu knjigu Sveta Hildegarda i hrana kao lijek – namirnice i recepti.

Sveta Hildegarda iz Bingena, poznata kao jedan od najvećih umova svojega doba, u svojim spisima među ostalim pruža i mnoštvo savjeta o prehrani i bogatstvu što ga sadrže namirnice, a njezina su otkrića i danas, 800 godina kasnije, vrlo aktualna. Wighard Strehlow, doktor kemije i jedan od najvećih poznavatelja Hildegardine medicine koji već 25 godina primjenjuje Hildegardine savjete u medicini i prehrani, u knjizi Sveta Hildegrada i hrana kao lijek – namirnice i recepti na jednomu je mjestu sabrao spoznaje o hrani te savjete i recepte utemeljene na spisima sv. Hildegarde.

Knjiga tako sadrži najsveobuhvatniji sažetak svih uputa o prehrani sv. Hildegarde te savjeta o izvanrednim moćnostima da se održi ili vrati zdravlje pomoću jednostavne i ukusne hrane. Sukladno tome knjiga je podijeljena u dva ključna dijela o namirnicama i receptima. U prvom dijelu naglasak se stavlja na posebnu ljekovitu snagu hrane te se opisuju štetna i korisna svojstva brojnih prehrambenih namirnica: voća, povrća, žitarica, mesa, ribe, začina, napitaka, itd., a tu se nalaze i korisni savjeti o začinskomu bilju, njihovoj primjeni i uzgoju. Wighard Strehlow u knjizi prenosi i stav svete Hildegarde prema sirovoj hrani te nabraja i opisuje namirnice koje je sveta Hildegarda nazvala "kuhinjskim otrovima". Drugi dio knjige donosi više od 300 najrazličitijih recepata koji se temelje na medicinskim i kulinarskim savjetima svete Hildegarde, a koje je dr. Strehlow iz njezinih spisa sabrao i na praktičan način prikladan suvremenomu čovjeku uobličio nazvavši ih jednostavno: Hildegardina kuhinja.

Ova jedinstvena knjiga sa sveobuhvatnim uputama o prehrani sv. Hildegarde bit će od pomoći i praktične koristi mnogima koji traže savjete o namirnicama, hrani i zdravlju kao i o načinima priprave zdravih i ukusnih jela.

Knjiga Sveta Hildegarda i hrana kao lijek – namirnice i recepti je dostupna u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je o njoj više saznati na linku http://verbum.hr/knjige/sveta-hildegarda-i-hrana-kao-lijek-7308/.VERBUM d.o.o.

nakladništvo i knjižarstvo
Sinjska 2, 21000 Split
Tel. 021/340 267, 340 260
Fax 021/340 270
E-mail: naklada@verbum.hr
Internet: http://www.verbum.hr