Novo

Franjo ili Potraga za srećom - Semafora Semafora

Book&MoreRijetko obični ljudi, oni koje svakodnevno srećemo na ulicama, ali ne zadržavamo svoj pogled na njima – čistači, vozači tramvaja i autobusa, poštari... -  postaju junaci naših priča, a možda su upravo oni tajni anđeli koji nas cijelo vrijeme imaju na oku.  

„Franjo ili potraga za srećom„ rezultat je autoričina promišljanja da su i urbana okruženja isprepletena bajkovitim nitima u kojima su atomi mudrosti naših predaka i rješenje za mnoge naše današnje teškoće. Te su niti u ovoj knjizi vrlo svijetle jer ih osvjetljavaju zvijezde padalice, rojevi meteora koji s vremena na vrijeme pohode zemlju, a nisu vidljivi u svjetlom onečišćenim gradovima. Ti rojevi dolaze da bi nas iznova ujedinili i potaknuli da skrenemo sa svojih nevidljivih tračnica koje nam ograničavaju kretanje i sputavaju nas  čak i onda kad su nam zvijezde  na dohvat ruke.   

Odgađanje života za neka druga vremena koja nikad ne dođu čest je simptom vremena u kojem živimo, nasuprot svima onima koji nemilice i neštedimice ispijaju sve blagodati iz čaše života. Istina je na pola puta i zahtijeva od nas da svaki dan proživimo svjesni ljudi koji nas okružuju i neba koje se neprekidno mijenja iznad naše glave. 

Ovu je priču slikama i bojama oživio profesor s Likovne akademije, redatelji i majstor ilustracije Milan Trec bez kojeg ne bi bilo ni svjetski uspješnog bockbustera „Noć u muzeju“ koji već godinama puni kinodvorane širom planeta. 

Sjetna  priča ispreplela se s ilustracijama i stvorila svijet koji je očarao i žiri što je birao najljepše hrvatske slikovnice. Tako da je već na početku svog puta prema čitatelju slikovnica „Franjo i potraga za srećom“ doživjela čast da ju se okiti pridjevom „najljepša“. 

http://semafora.hr/new/