Novo

Svijet uz kavu - zanimljivosti HINA

Book&MoreLONDON

Za cvjetne aranžmane na svadbi princa Harryja i njegove zaručnice Meghan Markle pobrinut će se poznata londonska cvjetna dizajnerica Philippa Craddock, objavila je u nedjelju Kensingtonska palača. Craddock, čiji su klijenti među ostalima modni dizajner Alexander McQueen i britanski Vogue, u svadbenim će cvjetnim aranžmanima upotrijebiti sezonsko cvijeće koje raste na području Windsora, uglavnom bijele vrtne ruže, božure i crveni naprstak (lat. digitalis purpurea), cvijet koji cvate na visokim stabljikama u obliku zvonca iz porodice zijevalica. Cvjećarka će, u skladu s izborom Meghan i Harryja, u cvjetnim dekoracijama upotrijebiti i zelene grančice bukve, breze i graba, stabala koja rastu u okolici Windsora. "Suradnja s budućim mladim bračnim parom pravo je zadovoljstvo. Vrlo su zabavni, kreativni, jednostavni i spremni na suradnju", rekla je cvjećarka. Cvjetni aranžmani nakon vjenčanja će biti razdijeljeni. Markle je svojedobno kazala da joj je božur omiljeni cvijet. Istim vrstama svježeg cvijeća bit će ukrašena i svadbena torta čiju je izradu par povjerio kalifornijskoj slastičarki s londonskom adresom, Claire Ptak. 
 
BERLIN

Kada su psi u pitanju Njemačku se uglavnom povezuje s njemačkim ovčarom. No skriveni ponos njemačkih kinologa je jazavčar - pasmina koja je sada dobila i svoj muzej. "Odaziv je nevjerojatan", kaže Josef Kueblbeck opisujući reakcije iz cijele Njemačke na vijest da će na Uskrsni ponedjeljak u bavarskom Passauu biti otvoren prvi svjetski muzej jazavčara. Utemeljitelju muzeja Kueblbecku i njegovom partneru Oliveru Storzu svakodnevno pristižu poštanske pošiljke iz cijelog svijeta."Životi su nam se promijenili preko noći. Ljudi nam šalju izloške koji imaju veze s jazavčarima. Poštari već znaju o čemu se radi i bez poštanskog broja i adrese. Dovoljno je da na paketima stoje naša imena ili muzej jazavčara Passau", kaže Kublbeck. Jazavčar će biti prikazan i kao obiteljski i kao lovački pas. Dosad je ovaj bračni par, koji je u središtu Passaua držao cvjećarnicu, primio preko 2.000 izložaka za muzej. I oni sami već godinama sakupljaju suvenire i predmete povezane sa simpatičnom pasminom koje nabavljaju na raznim sajmovima ili putem interneta.
 
GLENDALE

U kalifornijskom gradu Glendaleu u nedjelju je otvoren prvi muzej selfieja u kojemu se posjetitelji pozivaju da "istraže korijene ovoga društvenog fenomena", pišu američki mediji.  U ovome interaktivnom muzeju štapovi za selfieje i fotoaparati ne samo da nisu zabranjeni, već se posjetitelje potiče da ih donesu sa sobom. Do 31. svibnja svi zainteresirani u muzeju će moći istraživati popularnost te društveni i kulturni utjecaj ove popularne vrste fotografije. Prostorije muzeja posebno su uređene za pravljenje selfieja. Ondje se nalaze i eksponati kakve korisnici društvenih mreža često objavljuju na svojim profilima, poput hrane ili unutrašnjosti toaleta s velikim ogledalima, kazao je jedan od utemeljitelja muzeja Tommy Honton. "Želimo razveseliti i nasmijati ljude. Želimo ih iznenaditi muzejskim postavom. Mi smo mjesto vizualnog humora u kojemu posjetitelji u trenutku kada uđu u njega stupaju u svojevrsnu interakciju s prostorom. Nadam se da će se slatko smijati, da će biti zbunjeni i iznenađeni... i da neće moći odoljeti da ne naprave nekoliko selfieja", kaže Honton. 
 
LOS ANGELES

Američki televizijski producent i scenarist Steven Bochco, tvorac niza kultnih američkih serija umro je u dobi od 75. godina, objavila je njegova obitelj. U priopćenju stoji da je umro u snu nakon duge borbe s rijetkim oblikom leukemije. Bochco je pridonio razvoju suvremene televizijske drame kroz hit serije poput Hill Street Bluesa, Zakona u Los Angelesu (LA Law) i Njujorških plavaca (NYPD Blue). Osvojio je 10 nagrada Emmy, a serija Hill Street Blues koja se počela prikazivati u siječnju 1981. tijekom sedam sezona osvojila je 26 Emmyja. Odrastao je na Manhattanu, a nakon studija na Sveučilištu New York i Institutu za tehnologiju Carnegie počeo je raditi za Universal Pictures kao pisac i urednik na detektivskim serijama Ironside i Columbo. U svojim memoarima "Truth is a Total Defense: My Fifty Years of Television" (Istina je potpuna obrana: Mojih 50 godina na televiziji) govori o bogatoj karijeri koju je počeo s 22 godine kao pisac popularne drame NBC-ja The Name of the Game sve do serije Murder in the First. 


FOTO: Shutterstock