Novo

"Nesveti sveti i druge priče", Tihona Ševkunova, jedan od najvećih duhovnih bestselera našega doba VERBUM

Book&MoreRazlog nesvakidašnjeg uspjeha ove knjige leži u činjenici što ona privlači i oduševljava već od prvih stranica otkrivajući nepoznati svijet prepun detalja, živih boja i neočekivanih spoznaja koje obogaćuju čitatelja.

"Nesveti sveti i druge priče", jedan od najvećih duhovnih bestselera našega doba.
Ova knjiga poznatog ruskog monaha o. Tihona Ševkunova oduševila je čitatelje diljem svijeta, prevedena je na više od deset svjetskih jezika te je u manje od godinu dana rasprodana u više od milijun primjeraka, postavši najprodavanija knjiga u Rusiji nakon Biblije.
Razlog nesvakidašnjeg uspjeha ove knjige leži u činjenici što ona privlači i oduševljava već od prvih stranica otkrivajući nepoznati svijet prepun detalja, živih boja i neočekivanih spoznaja koje obogaćuju čitatelja. Uz svježinu i neposrednost svojstvene živopisnomu filmu, Tihon Ševkunov pripovijeda o tome kako se pri koncu studija režije, u vrijeme komunizma, nakon mučnih iskustava sa spiritizmom, približio pravoslavlju, obratio se i krstio te osjetivši monaški poziv ušao u jedini aktivni ruski  pravoslavni samostan koji je ostao otvoren u komunizmu. U nizu istinitih priča i anegdota, izvanredno živim i zanimljivim stilom, autor čitatelja uvodi u svijet posljednjih ruskih staraca, duhovnih učitelja koji su našli utočište u tomu samostanu, a koji je on sam imao prilike upoznati i ostati zadivljen njime te ga ovdje opisuje kao vjerodostojan svjedok. Mudri starci, sveci, svjedoci vjere u komunizmu, monasi herojskoga odricanja, priprosti vjernici laici, mučenici gulaga, svećenici egzorcisti, svete lude... svi ti stvarni ljudi sa svojim nesavršenostima i svetošću izranjaju u ovoj jedinstvenoj knjizi obogaćujući svojim duhovnim učenjem, pričama i životnim primjerima.
Otac Tihon (sada manastirski  arhimandrit i biskup koji se u javnosti često spominje i kao osobni ispovjednik i duhovnik ruskoga predsjednika Vladimira Putina) tako knjigom "Nesveti sveti i druge priče" vodi čitatelja u potragu za duhovnim iskustvom, za skrivenim Bogom koji se obznanjuje po svakodnevnim događajima, jednostavnim, a istodobno otajstvenim, kao što su ovi i opisani u ovoj jedinstvenoj knjizi.


Knjiga "Nesveti sveti i druge priče" dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr, a moguće je više o njoj saznati na linku:
http://verbum.hr/knjige/nesveti-sveti-i-druge-price-7137/