Novo

33. Katalonski salon knjiga za djecu i mlade Book & More

Book&MoreOd 2. do 14. svibnja 2017. godine u Mollerusi održati će se 33. Katalonski salon knjiga za djecu i mlade.

Pročelje zgrade u kojoj će se održati Salon oslikao je slikar i illustrator Ignasi Blanch koji je prošle godine prvi put bio u Hrvatskoj kao gost 10. Sajma dječje knjige u Šibeniku i 56. Međunarodnog festivala djeteta (MDF-a) te se predstavio hrvatskoj publici prelijepom samostalnom izložbom ilustracija i u radionicama s djecom u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića. 

 Ignasi je diplomirao likovnu umjetnost na Sveučilištu u Barceloni. Živio je tri godine u Berlinu gdje je specijalizirao tehnike tiska i graviranja u centru Künstlerhaus Bethanien. 

Razdoblje u kojem je živio u Berlinu poklopilo se s padom Berlinskog zida, pa je tada odabran za sudjelovanje u internacionalnom projektu The East Side Gallery (Galerija istočne strane) kao jedini predstavnik Španjolske. 

  

Koordinator je projekta Humanising Hospitals (Približimo bolnice ljudima) uz udruženje AACIC (Udruženje za pomoć oboljelima od dječje kardiopatije u Kataloniji). Ovaj je projekt pokrenut kako bi olakšao postupke hospitalizacije djece. Četiri kata dječjeg odjela bolnice Vall d'Hebron ukrašeno je ilustracijama stotine profesionalnih ilustratora. Ilustracije su načinjene izravno na zidovima, stropovima i hodnicima. 
Voditelj je predavanja i didaktičke radionice s fokusom na stil, tumačenje prizora i ilustracije za škole i udruge vezane za svijet dječjih knjiga i ilustracija.

Trenutačno radi kao ilustrator za razne izdavače.

Više o 33. Katalonskom salonu knjiga za djecu i mlade: http://www.clijcat.cat/en/Que-es-el-Clijcat
Više o Ignasiu Blanchu: http://www.ignasiblanch.cat/


Fotografije: Ignasi Blanch