Novo

NAKON SAMO TRI MJESECA STIGLO JE I DRUGO IZDANJE NOVOG ROMANA MIRE GAVRANA! MOZAIK KNJIGA

Book&MoreROMAN NEKOLIKO PTICA I JEDNO NEBO

Točno u vrijeme prošlogodišnjeg Interlibera stigla je prava poslastica za sve ljubitelje Gavranovih romana – ROMAN Nekoliko ptica i jedno nebo. Iznenađujuća je bila zainteresiranost čitatelja ne samo na tom najvećem sajmu knjiga u Hrvatskoj, već se interes nije smanjio ni mjesecima nakon – postao je česta tema o kojoj se priča i komentira, a roman je potaknuo i brojne da se informiraju o junačkim pothvatima fra Didaka Buntića. Nakon nepuna tri mjeseca MOZAIK KNJIGA objavila je drugo izdanje ovog romana što za prilike i stanje u izdavaštvu u Hrvatskoj zaista nije čest slučaj.

PRIČA O JUNAČKOM POTHVATU I NESEBIČNOSTI

Knjiga govori o fra Didaku Buntiću, vremenima gladi, suše, kada je on poveo akciju spašavanja djece i odveo ih u Slavoniju. Drugi sloj romana događa 1987. i 1997. u Novoj Gradiški i Zagrebu. Roman govori i o životu, ljubavi, međuljudskim odnosima, ali i o dilemama, izborima i odlukama koje i danas muče mlade. Pripovijedajući na pristupačan i jednostavan način otvarajući teške i duboke teme, Gavran je zadobio publiku koja ga nikad ne iznevjeri.

Važnost ovom romanu daje i obavijest da će se velika proslava 100. obljetnice obilježavanja spašavanja gladne djece iz Hercegovine u Slavoniju obilježiti 22. veljače 2017. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.
Uspjehom romana iznenađen je i sam pisac: “Pozitivne reakcije čitatelja nadilaze sve što sam do sada doživio u svome radu!”

USPJEŠNA GODINA ZA MIRU GAVRANA
Međutim, nije samo ova knjiga Mire Gavrana razlog za uspjeh. U prošloj godini promovirana je knjiga drama Suze i smijeh, ponovno su izdani romani Zaboravljeni sin i Kako smo lomili noge, a autor je na Sajmu dječje knjige u Bologni bio u užem izboru za prestižnu Andersenovu nagradu. 

Kontakt: ana.tafra@mozaik-knjiga.hr 
TEKST I FOTO: MOZAIK KNJIGA