Novo

Predstava "Gaćice" u ponedjeljak premijerno u šibenskom HNK HINA

Book&MorePredstava "Gaćice", nastala po najpoznatijem djelu njemačkoga dramatičara Carla Sternheima, u ponedjeljak će premijerno biti izvedena u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku u režiji Nine Kleflin, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za medije u foajeu šibenskog kazališta.
 
Premda je glumački ansambl šibenskog kazališta potresla smrt Ive Brešana, ipak su odlučili premijerno izvesti predstavu koju pripremaju već dva mjeseca, naglasila je ravnateljica HNK Maja Trlaja.

Farsa Carla Sternehima, zamišljena kao moralna kritika društva s početka 20. stoljeća, u šibenskom se kazalištu izvodi prema osuvremenjenoj adaptaciji američkoga komičara Stevea Martina. 

"'Gaćice' govore o onome što je ispod, što je skriveno, govore o samoj duši. To su naše želje, naše strasti koje teško možemo jasno izreći ako se držimo običaja i pravila koje nameće društvo", rekla je redateljica Nina Kleflin.

Istaknula je kako s glumačkim ansamblom i gradom Šibenikom osjeća divnu sinergiju te dodala da su se uloge u komadu savršeno poklopile sa šibenskim ansamblom. Uz šibenske glumce Franku Klarić, Jakova Bilića, Orianu Kunčić i Šimu Bubicu, nastupaju glumac i ravnatelj Narodnog pozorišta u Tuzli Armin Ćatić i glumac splitskoga HNK Mijo Jurišić.

Kostimografkinja je Sara Lovrić Caparin, scenograf Branko Lovrić Caparin, oblikovatelj svjetla Josip Bakula, a oblikovatelj zvuka Pavle Karega.  

FOTO: Shutterstock