Novo

U zagrebačkom ZOO-u interaktivna izložba 'Zima oko svijeta' HINA

Book&MoreZagrebački Zoološki vrt postavio je u šest šatora i dva edukacijska centra interaktivnu izložu "Zima oko svijeta" u sklopu  koje posjetitelji od srijede 4. siječnja do nedjelje 15. siječnja  mogu upoznati sva lica zime, priopćeno je u utorak iz ZOO-a.

 Posjetitelji ZOO-a moći će tako između 11 i 15 sati vidjeti  kako izgleda zima u močvarama Lonjskog polja, listopadnim šumama Europe, crnogoričnoj sjeverne te tropskoj šumi jugoistočne Azije, afričkim savanama, pustinjama Sjeverne Amerike i Australije, na Alpama te Sredozemlju.

 

 

Uz predstavljanja specifičnih klimatskih uvjeta u tim dijelovima svijeta izložba otkriva kako su se zimi prilagodile tamošnje životinje primjerice debelim krznom ili gustim perijem.

 Kako bi djeca na što živopisniji način upoznala raznolikost faune, očekuju ih neobični preparati poput gnijezda djetlića, otisaka šapa risa, krzna tigra i sibirskog vuka, lubanje lava, svlaka zmije, preparirane kornjače i rogova antilope. Moći će također dodirnuti neke žive životinje poput zmije i paličnjaka, ali i biljke iz predstavljenih podneblja, a kroz izložbu će ih voditi edukatori,  ističu u ZOO-u.

 U organizaciji izložbe uz djelatnike Zoološkog vrta Zagreba sudjeluje agencija Paprika, a partneri programa su OPG-ovi Hukavec i Kelečić, Franck koji osigurava grickalice, te Curaprox koji kod djece promiče oralnu higijenu.

FOTO: Shutterstock