Novo

"Mačke" rasprodane, najavljena još jedna izvedba 23. ožujka HINA

Book&MoreNakon što je u samo dva tjedna rasprodano gostovanje originalne londonske produkcije slavnog mjuzikla "Mačke" Andrewa Lloyda Webbera u Areni Zagreb 22. ožujka 2017. godine, organizatori su najavili još jednu izvedbu dan kasnije, u četvrtak 23. ožujka, za koju su ulaznice već puštene u prodaju.

 "Kao što je bilo za očekivati, mjuzikl 'Cats' je rasprodan, i to u točno 14 dana. S obzirom da je interes zaista velik, organizatori su u dogovoru s produkcijskom kućom The Really Useful Theatre dogovorili još jedan termin 23. ožujka, također u Areni Zagreb", priopćeno je iz promotorske tvrtke Outbox.

 

 Ukupan kapacitet gledališta za tu je priliku četiri tisuće sjedala, kao i kod prve izvedbe, ulaznice su već u prodaji, a njihove su cijene podjeljene u nekoliko kategorija: 189 kuna i 259 kuna (tribina gore B), 329 kuna i 399 kuna (tribina dolje B) i 499 kuna (parter).


 Nastao prema književnom predlošku T.S. Eliota "Old Possum's Book of Practical Cats" iz 1939., od prve izvedbe u svibnju 1981. u londonskom kazalištu New London Theatre, mjuzikl "Cats" oduševljava publiku diljem svijeta te je postao jedna od najuspješnijih glazbenih predstava ikad.

 Godine 1982. postavljen je i na Broadwayu, te je postao četvrti najdugovječniji mjuzikl u povijesti i Broadwaya i West Enda. Dobio je niz nagrada, uključujući - za londonsku produkciju - nagrade Olivier i Evening Starndard, te - za newyoršku - čak sedam nagrada Tony za najbolji mjuzikl. Obje originalne produkcije osvojile su nagradu Grammy. Više je puta obišao svijet, preveden je na više od 20 jezika, a godine 1998. dobio je i svoju televizijsku filmsku inačicu.

 Vrhunac mjuzikla je pjesma "Memory", koju je dosad otpjevalo više od 150 glazbenika, od Barbare Streisand i Johnny Mathisa do Liberacea i Barry Manilowa.

 Posljednju su izvedbu na West Endu 2002. "Mačke" obilježile s gotovo devet tisuća odigranih predstava, da bi se 2014. vratile na West End, ponovno ujedinivši stari kreativni tim, redatelja Trevora Nunna, pomoćnicu redatelja i koreografkinju Gillian Lynne, dizajnera Johna Napiera i skladatelja Webbera.

 Mjuzikl je dosad gostovao u više od 30 zemalja svijeta, te ga je pogledalo više od 50 milijuna ljudi.

 U Zagreb dolazi originalna produkcija s West Enda koja, nakon druge sezone u London Palladiumu, kreće 2017. na novu turneju, u organizaciji produkcijske kuće The Really Useful Theatre Andrewa Lloyda Webbera. Zahvaljujući suradnji s bugarskom promotorskom tvrtkom ART BG i agencijom Outbox, "Mačke" će tako zapjevati i za hrvatsku publiku.

 "Nakon Dubaija, gdje nastupaju sedam dana, u Zagreb dolaze u Arenu po prvi put, a prema interesu publike ovo bi mogao biti THE događaj godine 2017.", ističu iz Outboxa.

Foto: Shutterstock